Schoonmaakbedrijf haarlem

Sinds 1938 het schoonmaakbedrijf voor de regio's

Haarlem, Amsterdam, Hoofddorp en Schiphol

Regionaal ondernemerschap

Korte communicatielijnen en een vast aanspreekpunt

Schoonmaak met een glimlach

Niet voor niets kennen wij een laag ziekteverzuim en verlooppercentage

Geschiedenis sinds 1938

Tapijtreiniging

Op 1 maart 1938 richt Huub (C.H.) Nieuwenhoven sr. zijn markiezenfabriek op, op de Gedempte Oude Gracht in de binnenstad van Haarlem. Een paar weken later blijkt er niet alleen vraag te zijn naar het plaatsen van markiezen maar ook naar de reiniging van markiezen en van de ramen waar ze boven hangen. Reino Schoonmaakbedrijf, glazenwasserij en Markiezenfabrieken is geboren.

Tapijtreiniging

Nieuwenhoven sr. gaat op zoek naar grotere bedrijfsruimte en verhuist in 1968 naar een momumentaal pand in het centrum op het Klein Heiligland in Haarlem. Inmiddels hebben de twee zoons Faan (S.H.P.) Blokker en Huub (H.N.W.) Nieuwenhoven jr. hun schreden in het bedrijf gezet en wordt de dienstverlening verder uitgebreid met de oprichting van het Tapijtreiniging Service Centrum. Met de dieptereiniging methode worden losse kleden, vaste vloerbedekking en gestoffeerde meubelen weer ‘als nieuw ‘ na een behandeling. Met het gebruik van de nieuwste schrobmachines worden vloeren glanzend schoon. Door continue innovatie en investering in nieuwe technieken blijft Reino haar klanten deze kwaliteit bieden. Kwaliteit van de dienstverlening én van het eindresultaat stonden toen en staan nu, hoog in het vaandel.

Ruimte voor een showroom

Na zeven jaar actief ondernemerschap en uitbreiding van ons schoonmaakteam wordt ook het Heiligland te klein. In 1975 verlaat Reino de binnenstad en vestigt zich op de Zijlweg in Haarlem. Hier is ruimte voor verdere groei van de tapijtreiniging. Er is ruimte voor een showroom op interieurgebied en voor de huisvesting van kantoren en het magazijn. Na vele jaren op deze locatie verhuist Reino naar de Tappersweg op het bedrijventerrein de Waarderpolder in Haarlem. En vanaf deze locatie zijn wij u vandaag de dag nog steeds van dienst.

De derde generatie

De derde generatie heeft zijn entree in ons bedrijf gemaakt. Met de komst van zoon Yannick (Y.C.) Nieuwenhoven blijven de kracht en het ondernemerschap van ons familiebedrijf en haar diensten behouden en gewaarborgd. Voor onze klanten een garantie dat zij, ook in de toekomst, de kwaliteit krijgen die zij van Reino ruim 78 jaar gewend zijn.

Ads from back in the days