Baking Soda

Baking Soda het hulpmiddel voor schoonmaakklussen!

Onze favorieten:

Gootsteen ontstoppen Je kunt gootstenen en andere afvoeren eenvoudig ontstoppen met enkel natuurlijke middelen. Verwijder eerst zo veel mogelijk water uit de gootsteen. Strooi een kopje zuiveringszout in de gootsteen, indien er geen water in staat, duw het in de afvoer. Gooi hier vervolgens een kopje azijn overheen. Laat het ongeveer 5 minuten bruisen en spoel het weg met kokend water. Herhaal dit  indien noodzakelijk. Helaas werkt het niet altijd bij hardnekkige verstoppingen. Je kunt de methode ook preventief inzetten om te voorkomen dat vuil, vet en zeepresten zich vastzetten in afvoer.

Verwijder aangekoekte vetaanslag en vuil van potten en pannen Baking soda is een perfect middel is om die aangekoekte vetaanslag van je potten en pannen te verwijderen. Laat ze een uurtje weken in baking soda en heet water en schrob ze daarna met een beetje los poeder na.

Afwassen, een schone vaat Voeg een eetlepel zuiveringszout toe aan je afwaswater. Zo kun je de vaat eenvoudiger schoonmaken en het resultaat is glanzend.

Laat je bloemen langer leven Doe 1 theelepel in het water van de vaas en je bloemen zullen het langer uithouden.

Geur van de vuilnisbak Om nare geurtjes van de vuilnisbak te verwijderen, sprenkel wat zuiveringszout op de bodem van de bak  voordat je er een nieuwe zak in doet.

 

Kijk meer voor meer handige tips op gezondetips.nl/zuiveringszout of op baking-soda.nl