Siev Keurmerk

Het keurmerk in de schoonmaakbranche

Laten zien dat je onderscheidend en beter wil zijn is voor ons vak een must. Met onze 78 jaars bestaansrecht willen wij graag laten zien dat wij het goed voor elkaar hebben. Het behalen van het keurmerk ''Schoonmaken is een Vak!'' is hier uitstekend geschikt voor. Wij zijn er trots op dat Keurmerk Nederland vandaag opnieuw onze inspanningen heeft beloond.

Wat houdt ons keurmerk in?

Het keurmerk is onderdeel van de branchevereniging SieV! die de MKB schoonmaakbedrijven vertegenwoordigd in de schoonmaakbranche. De SieV! is een snel groeiende branchevereniging. Wie herinnert zich de stakingen van 2010 en 2012 niet, waar de hoge werkdruk in de branche ter sprake kwam. Grote landelijke bedrijven die een vierkante meter norm van 750m² per uur hanteren met alle gevolgen van dien. Overspannen personeel, te hoge werkdruk, min of meer onmenselijk. De SieV! streeft er naar om verantwoordelijke normen te hanteren, iets waar Reino Interieurverzorgers sinds 1938 aan voldoet. 

In het keurmerk hebben wij onder andere laten toetsen dat wij volgens de Code Verantwoordelijk Marktgedrag werken, alle arbeidsvoorwaarden uit de CAO voor het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf hanteren, een juiste Risico inventarisatie en evaluatie gebruiken, transparant en klantgericht werken en onze administratie op orde hebben.

Herkeuring

Op 10 februari hebben wij onze herkeuring gehaald. Maar liefst 100 van de 100 punten wisten wij te behalen. Een goed voorbeeld van de kwaliteit die wij als regionaal schoonmaakbedrijf onze opdrachtgevers beloven en waarmaken. 

Meer weten over het keurmerk? Kijk op onze pagina keurmerken of op de website van de SieV!.